Blog

Graag schrijf ik over diverse thema’s die ik voorbij zie komen in coachsessies, over lessen die Jim mij leert en heeft geleerd en ook nieuwtjes ontbreken op deze blogpagina zeker niet. 

Ik zou zeggen laat je verrassen door de mooie inzichten en spiegels die worden beschreven. 

 

Wil jij graag ontdekken of coaching met jouw hond als spiegel wat voor jou is? Plan dan je gratis snuffelwandeling in en ontdek wat coaching door Marloes van de Schoot, met jouw eigen hond als co-coach, voor jou kan betekenen.

Herfst: verandering en loslaten

Verandering en loslaten, dat staat bij mij symbool voor de herfst. De bladeren veranderen van kleur en vallen van de bomen. Ook verschijnen er paddenstoelen in allerlei vormen en kleuren. Ik kan altijd erg genieten van de mooie kleuren in de natuur in deze tijd van het jaar. Met Jim maak ik graag een herfstwandeling door het bos of spelen we met de gevallen bladeren in de wijk, heerlijk!

Lees meer »

Lessen van Jim - Zoek steun wanneer je dat nodig hebt

Jim en ik wandelen heel wat af. Jij en je hond vast ook. In de ochtend hebben we een rondje wat we regelmatig lopen. Het laatste stukje wandelen we door een straat met boerderijen en grote huizen. En bij vrijwel elk huis woont een hond. Niet alleen maar van die binnenzittende schoot/huishondjes (zoals Jim) maar ook bewakers van het terrein.

Lees meer »

Coachsessies en weersomstandigheden

Marloes van de Schoot coacht jou, samen met jouw hond als co-coach, in de natuur. En daar in de buitenlucht heb je te maken met verschillende weersomstandigheden. Zon, regen, sneeuw en storm bijvoorbeeld. Zolang het veilig kan gaat de coachsessie door. Door wat regendruppels laten we ons niet afschrikken. Check wel vooraf het weerbericht en houd rekening met je kledingkeuze. Je ontvangt altijd 1 à 2 dagen voor de coachsessie een reminder. Zijn de voorspelde weersomstandigheden niet veilig, dan lees je een voorstel in die mail. Benieuwd wat we doen bij extremer weer? Lees dan onder de foto verder.

Lees meer »

De rollen omgedraaid

Een paar weken geleden waren een keer de rollen omgedraaid en bracht ik samen met Jim een bezoek aan een coach. Dat ik mensen coach betekend namelijk niet dat ik zelf geen issues meer heb en helemaal perfect ben. Integendeel. Ik ben ook een mens.

Lees meer »

Leer van de spiegels van je kantoorhond

Je hoort het steeds vaker, een hond op de werkvloer. Het zal lang niet overal kunnen. Maar als het veilig kan, is een hond, op bijvoorbeeld kantoor, erg waardevol voor het personeel. Een vrolijke begroeting aan het begin van de dag. Even een ommetje in de buitenlucht maken met de hond na een vervelend telefoongesprek. Of een paar minuten met de hond spelen om je eerdere taak los te laten en daarna weer fris aan de volgende te beginnen. Maar er is meer. Van een kantoorhond kun je namelijk ook een hoop leren.

Lees meer »

Ben jij zichtbaar?

Laatst was ik tijdens een coachsessie aan het wandelen met Linda. Ze gaf aan dat ze problemen had met zichtbaarheid. Ze had al verschillende opleidingen gedaan en wilde een praktijk opzetten, maar iets hield haar tegen om de uiteindelijke stap te zetten om zichzelf zichtbaar te maken. Ik beschreef onze ontmoeting en hoe haar hond vrolijk op mij af kwam gerend en even later ook een andere vrouw begroette op de parkeerplaats. Daarop vertelde ze mij dat haar hond helemaal geen moeite heeft met zichtbaarheid en dat ze daar wat van kan leren.

Lees meer »

Wanneer deed jij voor het laatst iets voor het eerst?

Terwijl ik dit schrijf ben ik trots op mezelf. Morgen wordt het afval opgehaald en het gras kon wel een maai beurt gebruiken. Met het gras van een maai ronde is de kliko weer vol en kan deze morgen mooi met de afvalverwerker mee. Normaal gesproken maait mijn vriend altijd het gras. Maar hij heeft het zo druk en ik vind dat hij vanavond wel een avondje rust heeft verdiend. Morgen moet hij weer op reis voor zijn werk.

Lees meer »

Lessen van Jim - Even voorstellen

In 2019 besloten mijn vriend en ik om een hond te nemen en brachten we een bezoek aan een nest bruine Labradors. Een nieuwsgierig reutje sprong er voor ons beide gelijk letterlijk en figuurlijk uit. Tussen al zijn broertjes en zusjes was Jim degene die als eerste omhoog sprong en ons kwam begroeten. Ik was opslag verliefd. Een aantal weken en bezoekjes later was het zover en mocht hij bij ons komen wonen.

Lees meer »

Nieuws - Een nieuwe weg is ingeslagen

In november 2020 was het zover. Tijd voor een nieuwe stap. Samen met Jim stapte ik in de auto, op weg naar Nijmegen. Een locatie waar we beiden nog nooit waren geweest en waar we samenkwamen met mensen en honden die we nog niet kenden. De opleiding systemisch en energetisch werken met honden ging van start.

Lees meer »