Herfst: verandering en loslaten

Gepubliceerd op 1 november 2022 om 15:16

Verandering en loslaten, dat staat bij mij symbool voor de herfst. De bladeren veranderen van kleur en vallen van de bomen. Ook verschijnen er paddenstoelen in allerlei vormen en kleuren. Ik kan altijd erg genieten van de mooie kleuren in de natuur in deze tijd van het jaar. Met Jim maak ik graag een herfstwandeling door het bos of spelen we met de gevallen bladeren in de wijk, heerlijk!

 

Het weer daarentegen geeft mij een onrustig gevoel. Het roept bij mij veel gedachten en vragen op. Blijft de zon schijnen of komt er regen tevoorschijn? Trek ik een shirtje aan of een dikke trui? Moet ik mijn jas aan doen of is dat te warm? En wat kan er allemaal gebeuren als de harde wind de kop op steekt? Ik hoop dat er niets kapot of tegen ons aan waait.

 

Over het weer heb ik geen controle, tja dat vind ik lastig. Terwijl de boom zijn blaadjes loslaat helpt hij mij herinneren dat ik over het weer de controle los mag laten. Met het loslaten van die controle maak ik ruimte om de hele herfst te genieten van herfstwandelingen en plezier te maken met de gevallen bladeren. Weer of geen weer. En zo werkt dat ook met andere thema's en situaties.

 

De blaadjes op de grond, die de boom hebben losgelaten, maken ruimte. Zo kunnen er in het voorjaar weer nieuwe blaadjes groeien.

Neem eens de tijd om hier voor jezelf bij stil te staan. Wat wil jij laten groeien? Waar zou jij ruimte voor willen maken? En om die ruimte te creëren, wat wil jij loslaten?

 

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het loslaten? Ik help je graag, samen met jouw eigen hond. Neem contact met mij op of plan een gratis en vrijblijvende snuffelwandeling om te ervaren wat ik voor jou kan betekenen.

Herfst verandering en loslaten - Marloes van de Schoot

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.