Over mij

Je raad het vast al, mijn naam is Marloes van de Schoot. Hoe kan het ook anders met deze bedrijfsnaam... Samen met mijn vriend en onze labrador Jim woon ik in het Brabantse dorpje Spoordonk. Ik werk voornamelijk in de Oirschotse natuur als coach en begeleid jou graag, samen met jouw eigen hond als co-coach, op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Benieuwd waarmee ik jou kan helpen? Neem dan eens een kijkje op de pagina individuele coaching. Maar wat ging hier allemaal aan vooraf?

Marloes droomde van...

Als kind droomde ik van een baan als dolfijnentrainster, dierenarts en politie te paard. Toch ging ik na de middelbare school geen opleiding doen met dieren. Ik volgde de studie Bedrijfseconomie. Na een aantal jaar te hebben gewerkt in de marketing & communicatie trapte mijn lichaam hard op de rem. Hoe ik mijn leven leefde, dat ging niet meer. Het moest anders. Maar hoe?

Leren je eigen leven te leven

Ik ontdekte dat ik leefde voor anderen in plaats van voor mezelf. Dat ik niet luisterde naar mijn gevoel en allerlei signalen van mijn lichaam negeerde. Mijn creativiteit kwam boven. Ik maakte de leukste items voor in huis en startte een webshop waarop ik creatieve DIY pakketten verkocht. Maar dat bracht me nog niet op het juiste pad.

Marloes van de Schoot | Systemisch en energetisch coach met honden in Oirschot
Marloes van de Schoot | Coaching met jouw eigen hond als co-coach in Oirschot

Een hond op ons pad

In die tijd woonde ik net samen met mijn vriend en we hadden al vroeg in onze relatie allebei de wens uitgesproken ooit een hond te willen. Die wens werd voornamelijk vanuit mij steeds sterker en dat “ooit” kwam ineens erg dichtbij. We informeerden in de buurt naar een fokker en een paar maanden later was hij daar; Jim.

Jim helpt mij het juiste pad te vinden

Jim, een bruine labrador reu, trok in het nest gelijk de volledige aandacht van mij én van mijn vriend. Dit werd onze hond. Jim gaf mij afleiding met zijn speelsheid. Bood mij troost met knuffels en aai momenten. En gaf mij ritme en regelmaat. Al snel merkte ik dat hij zijn gedrag aanpaste aan hoe ik me op dat moment voelde en wist ik dat ik nog veel meer van hem kan leren. Jim helpt mij op weg om mezelf weer te vinden.

Leren van honden

Na vanalles te hebben gelezen op internet kwam ik uit bij de cursus “Jezelf zien door de ogen van je hond” en besloot hiermee aan de slag te gaan. Bij iedere oefening weer gingen mijn ogen wijd open en werd ik enorm verrast door de mooie lessen die ik van Jim leerde. Ondanks dat ik nog veel moeite had om bij mijn gevoel te komen, kreeg ik al mooie inzichten. De volgende stap was voor mij het volgen van een cursus waarin ik leerde om naar mijn gevoel te luisteren. Al die tijd werd mij meer en meer duidelijk van Jim zijn lessen. Ik werd hier erg enthousiast van en wilde hier meer mee. Dat je zoveel van je eigen hond kan leren, dat is toch geweldig! Dat gun ik iedereen. Ik volgde de opleiding “systemisch en energetisch werken met honden” en daarbij ontstond het; mijn start als coach.

Wandel je met mij mee?

Elke dag weer kijk ik ernaar uit om mijn pad verder te bewandelen. Te genieten van iedere stap die ik zet en alles wat, en iedereen die, ik op mijn pad tegenkom. Wandel je een stukje met mij mee? Plan een gratis en vrijblijvende snuffelwandeling in waarbij we kennis kunnen maken met elkaar.

Wandel je met mij mee? | Marloes van de Schoot