Jij en je hond - een compleet plaatje

Herken jij jezelf weleens in je hond? Misschien in uiterlijke kenmerken of in bepaald gedrag. Dat is niet zo gek, want honden reageren namelijk op jouw lichaamstaal, alles wat je bewust of onbewust uitzendt, en houden je daarmee een spiegel voor. Samen met jouw hond vorm jij een compleet plaatje.

Tijdens de sessie met het thema "Jij en je hond - een compleet plaatje", duiken we hier verder in. Deze groepssessie vindt minimaal 4 keer per jaar plaats, midden in de Oirschotse natuur. Waarbij ook nog eens jullie band wordt vastgelegd op foto.

Verbinding tussen jou en je hond

Jij en je hond hebben een band. Misschien is deze heel sterk of misschien wat minder. Hoe de band tussen jou en je hond ook is, wanneer jullie samen op pad zijn is er een verbinding. De hondenriem die jij in je hand vast hebt en die aan de halsband of het tuig van je hond vast is gemaakt vormt een zichtbare verbinding. Daarnaast is er ook een onzichtbare verbinding. En dat is waar wij in deze sessie mee aan de slag gaan.

Als coach neem ik je mee in de verbinding tussen jou en je hond. Ik begeleid je in het kijken door de ogen van je hond en laat je het gedrag wat jouw hond op dat moment toont beschrijven, terwijl je bij jezelf nagaat hoe jij je op dat moment voelt. Door je hier bewust van te worden kun je erg veel leren over jezelf en over je hond, en werk je aan jullie verbinding.

Marloes van de Schoot - verbinding tussen jou en je hond

Op foto vastgelegd

Samen vormen jij een je hond een uniek paar, een compleet plaatje. Zelf ben je er niet altijd bewust van hoe prachtig het is om de verbinding tussen jou en je hond te zien. Precies zoals deze is. Photovivere, fotograaf Lizette van der Loo legt dit tijdens de zomeravondsessie voor je vast. Niks geen geposeer, gewoon zoals het is. Zo puur als de natuur. De foto's die je op deze pagina vindt zijn ook door haar gemaakt.

Marloes van de Schoot - Programma zomeravondsessie

Programma Jij en je hond - een compleet plaatje

We verzamelen op de afgesproken locatie in Oirschot. Deze locatie kan per seizoen verschillen. Lees dus goed de mail die je een week voor de sessie ontvangt, zodat je op de juiste locatie bent. Na een korte kennismaking met elkaar starten we met een oefening om even te landen waar je bent en na te gaan hoe jij je op dit moment voelt. Vanuit verbinding met je hond stuur ik je op pad en loop je een stukje individueel door de natuur. Uiteraard tref je onderweg Lizette, die foto's maakt van jou en je hond. Wanneer we elkaar weer ontmoeten na je individuele wandelingetje gaan we verder met verschillende oefeningen. Hierbij richten we ons vooral op de zintuigen. Wat hoor je op dit moment? Wat zie je om je heen, en wanneer je kijkt naar je hond? Hoe voelt de vacht van je hond? En welk gedrag vertoont je hond? Dit soort vragen zal ik hier onder andere bij stellen. Dit alles zal door Lizette, de fotograaf, worden vastgelegd. Jij en je hond, als een compleet plaatje. Tot slot wandelen we weer rustig terug naar de auto en is er de mogelijkheid om ervaringen met elkaar te delen.

Informatie: Jij en je hond - een compleet plaatje

Data:

Zomeravondsessie woensdag 26 juni 19.00 uur

Zomersessie zondag 21 juli 9.30 uur

 

Duur: Naar verwachting zal de sessie circa 2 uur duren

Locatie: In de Oirschotse natuur. Per seizoen kan de exacte locatie verschillen.

Aantal deelnemers per sessie: Maximaal 6 personen met elk 1 hond

Kosten: €49,95 voor één persoon + één hond

Honden: Tijdens deze activiteit blijven alle honden aangelijnd en geeft iedereen elkaar de ruimte die hij of zij nodig heeft.

Foto's: Tijdens deze activiteit worden foto's gemaakt. Uiterlijk 3 weken na de sessie ontvang jij per mail de foto's van jou en je hond. Ook geef je aan of je ermee akkoord gaat dat de foto's kunnen worden gebruikt in communicatie uitingen van Marloes van de Schoot en Photovivere Lizette van der Loo.

 

Heb je een vraag of wil je meer informatie over deze sessie? Neem contact op met Marloes van de Schoot.

Foto's van eerdere edities "Jij en je hond - een compleet plaatje"

Deelnemers aan het woord

Review van Margot

"Ik heb Marloes leren kennen op een lunch voor vrouwelijke (h)ondernemers, het principe van de seizoenssessies sprak me direct heel erg aan en ik had aangegeven graag deel te willen nemen wanneer het weer plaats zou vinden. 

Toch vond ik het ook wel spannend. Mijn hond heeft door een aantal traumatische ervaringen veel moeite met onbekende mensen en vreemde honden. Ik had mijn zorgen vooraf geuit aan Marloes en er was toch een manier te vinden waarop wij konden deelnemen. In ons eigen tempo, aan de zijlijn van de groep.

Marloes wist mij de juiste vragen te stellen wat mij inzicht heeft gegeven in mijn eigen stuk en de invloed daarvan op mijn hond. 

De locatie is prachtig, over de oefeningen is goed nagedacht en de prachtige foto's zijn een kers op de taart.

Ondanks dat we af en toe een moeilijk momentje hadden heeft Lizette onze verbinding samen mooi vast weten te leggen. Het was een leerzame ervaring en ik kan het andere begeleiders met hun hond van harte aanraden."

Review van Monique

"Bedankt voor de inspirerende voorjaarssessie met mijn honden én de mooie foto's. Het was een ochtend waarbij ik door het gedrag van mijn honden, met behulp van de inzichten van Marloes, meer over mezelf heb geleerd. Heel bijzonder en zéér de moeite waard!"

Review van Astrid

"Zowel ik als de hond hebben enorm genoten van de ochtend in de natuur met jullie. Ik heb die ochtend echt even stil kunnen staan bij mijn hond, bij mezelf en bij onze band. Stilstaan bij wat ik moeilijk vind (als hij blaft en ik me bezwaard voel richting anderen), maar ook wat ik heel mooi is (opmerken dat we onze speelse kant helemaal kwijt kunnen bij elkaar en constateren dat de hond toch echt beter is in slootje springen dan ik, hij wacht gelukkig wel heel lief op me als ik lachend mijn ondergelopen laars uit de modder probeer te trekken: echt samen op avontuur) .

Heel bijzonder hoe ondertussen foto’s gemaakt worden. Ze zijn prachtig geworden, ik blijf er maar naar kijken! Echt een mooie herinnering, zeker omdat ik voorheen maar weinig foto’s had van mij en mijn hond samen.

Dankjewel Marloes en Lizette!"

Review van Gabrie

"De foto's waren voor mij niet de reden om de Wintersessie te gaan doen met Jaimy, was eerlijk gezegd maar bijzaak voor mij (-: Nu ik de foto's zie, ben ik heel blij met de foto's.
Mijn eerste reactie bij het zien van de foto's was en is blijheid en trots. Zo trots op mijn kanjer Jaimy.
 
De Wintersessiie Jij en je hond - een compleet plaatje vond ik geweldig en heel fijn. Zo blij, dat ik hier aan heb deelgenomen met Jaimy.
Weet nu meer over Jaimy en mij en het zit wel goed tussen ons tweetjes.
 
Heel erg bedankt voor de geweldige Wintersessie en de super foto's."

Review van Jacqueline

"Norah en ik hebben een hele mooie  leerzame morgen gehad. Na 9 jaar zonder een hond wat een groot gat was in mijn hart , kwam Norah zomaar op mijn pad. Ik voel mij zo verbonden met haar. Een echte ziels verwant. Door deze mooie morgen werd dit nogmaals bevestigd."

Review van Claudia

"Ik vond het een super fijne ervaring om samen met met Levi deel te nemen aan de Herfstsessie!

We hebben allebei genoten en mooi om te zien hoe Levi mij spiegelt. Zijn alertheid spiegelt mijn innerlijke alertheid.  Ik laat het vaak niet merken maar Levi laat via het blaffen zien hoe hij gevaar ervaart. Mooi om te zien hoe levi zch uit ..kan ik wat van leren.

De foto's zijn prachtig! Heel mooi de band tussen levi en mij vastgelegd. Precies zoals het is.

Een aanrader voor iedereen die een spiegel wil ervaren van zijn hond. Was een mooie ervaring ook voor levi hoe hij zich in de groep verhoud tussen de andere honden. 

Dank je wel Marloes en Lisette voor de fijne ochtend!"

Review van Petra

"Allereerst heel hartelijk dank voor de schitterende maar vooral treffende foto's die Lizette gemaakt heeft. Super!

Bijna ontroerend om te zien...
 
Dan wil ik jullie ook nog danken voor de geweldige ochtend.
Heel leerzaam maar ook confronterend dat mijn hond zo op mij reageert. Hij voelt het perfect aan. De rust of onrust die hij voelde was de rust of onrust bij mijzelf. Door deze dag kijk ik daar toch een beetje anders naar. Ik had niet in de gaten dat het zo sterk was.
De sterke band blijkt duidelijk uit de foto 's.  Heel leerzaam en voor iedere hondeneigenaar een aanvulling in het contact met je hond.
Dank voor jullie "eye-opener".

Anonieme review

"Ik heb genoten van de herfstsessie. Heerlijk in de natuur zijn en dat gecombineerd met quality time met mijn hond, maakte het voor mij echt tot een uitje. Ik neem van deze ochtend mee dat ik de lat wat minder hoog mag leggen. Het gaat om het proces, niet om het perfecte eindresultaat. 

Ik ben ook ontzettend blij met de mooie foto's van mijn hond en mij.

Marloes en Lisette, heel erg bedankt voor deze ochtend!"