Jij en je hond - een compleet plaatje

Herken jij jezelf weleens in je hond? Misschien in uiterlijke kenmerken of in bepaald gedrag. Dat is niet zo gek, want honden reageren namelijk op jouw lichaamstaal, alles wat je bewust of onbewust uitzendt, en houden je daarmee een spiegel voor. Samen met jouw hond vorm jij een compleet plaatje.

Tijdens de sessie met het thema "Jij en je hond - een compleet plaatje", duiken we hier verder in. Deze groepssessie vindt minimaal 4 keer per jaar plaats, midden in de Oirschotse natuur. Waarbij ook nog eens jullie band wordt vastgelegd op foto.

Verbinding tussen jou en je hond

Jij en je hond hebben een band. Misschien is deze heel sterk of misschien wat minder. Hoe de band tussen jou en je hond ook is, wanneer jullie samen op pad zijn is er een verbinding. De hondenriem die jij in je hand vast hebt en die aan de halsband of het tuig van je hond vast is gemaakt vormt een zichtbare verbinding. Daarnaast is er ook een onzichtbare verbinding. En dat is waar wij in deze sessie mee aan de slag gaan.

Als coach neem ik je mee in de verbinding tussen jou en je hond. Ik begeleid je in het kijken door de ogen van je hond en laat je het gedrag wat jouw hond op dat moment toont beschrijven, terwijl je bij jezelf nagaat hoe jij je op dat moment voelt. Door je hier bewust van te worden kun je erg veel leren over jezelf en over je hond, en werk je aan jullie verbinding.

Marloes van de Schoot - verbinding tussen jou en je hond

Op foto vastgelegd

Samen vormen jij een je hond een uniek paar, een compleet plaatje. Zelf ben je er niet altijd bewust van hoe prachtig het is om de verbinding tussen jou en je hond te zien. Precies zoals deze is. Photovivere, fotograaf Lizette van der Loo legt dit tijdens de zomeravondsessie voor je vast. Niks geen geposeer, gewoon zoals het is. Zo puur als de natuur. De foto's die je op deze pagina vindt zijn ook door haar gemaakt.

Marloes van de Schoot - Programma zomeravondsessie

Programma Jij en je hond - een compleet plaatje

We verzamelen op de afgesproken locatie in Oirschot. Deze locatie verschilt per seizoen. Lees dus goed de mail die je een week voor de sessie ontvangt, zodat je op de juiste locatie bent. Na een korte kennismaking met elkaar starten we met een oefening om even te landen waar je bent en na te gaan hoe jij je op dit moment voelt. Vanuit verbinding met je hond stuur ik je op pad en loop je een stukje individueel door de natuur. Uiteraard tref je onderweg Lizette, die foto's maakt van jou en je hond. Wanneer we elkaar weer ontmoeten na je individuele wandelingetje gaan we verder met verschillende oefeningen. Hierbij richten we ons vooral op de zintuigen. Wat hoor je op dit moment? Wat zie je om je heen, en wanneer je kijkt naar je hond? Hoe voelt de vacht van je hond? En welk gedrag vertoont je hond? Dit soort vragen zal ik hier onder andere bij stellen. Dit alles zal door Lizette, de fotograaf, worden vastgelegd. Jij en je hond, als een compleet plaatje. Tot slot wandelen we weer rustig terug naar de auto en is er de mogelijkheid om ervaringen met elkaar te delen.

Informatie: Jij en je hond - een compleet plaatje

Data Herfstsessie: Zaterdag 7 oktober of zaterdag 21 oktober 10.00 uur (beide uitverkocht)

Data Wintersessie: Zaterdag 23 december of zondag 7 januari 10.00 uur

Duur: Naar verwachting zal de sessie circa 2 uur duren

Locatie: In de Oirschotse natuur. Per seizoen kan de exacte locatie verschillen.

Aantal deelnemers per sessie: Maximaal 6 personen met elk 1 hond

Kosten: €29,95 voor één persoon + één hond

Honden: Tijdens deze activiteit blijven alle honden aangelijnd en geeft iedereen elkaar de ruimte die hij of zij nodig heeft.

Foto's: Tijdens deze activiteit worden foto's gemaakt. Uiterlijk 3 weken na de zomersessie ontvang jij per mail de foto's van jou en je hond. Ook ga je ermee akkoord dat de foto's kunnen worden gebruikt in communicatie uitingen van Marloes van de Schoot en Photovivere Lizette van der Loo.

 

Heb je een vraag of wil je meer informatie over deze sessie? Neem contact op met Marloes van de Schoot.