Ontdek je rust

Een dag niets "moeten". Je hoofd en lichaam tot rust brengen. Helemaal jezelf mogen zijn. Bewust worden van de mogelijkheden van jouw lichaam en de tijd nemen om te doen wat jij op dat moment nodig hebt. Ontdek je rust.  Met een kleinschalige groep van maximaal 8 deelnemers, een dag voor jezelf, in het Brabantse Oirschot. Ontspan je spieren tijdens de yin yogales en word je bewust van de mogelijkheden en grenzen van je lichaam. Leer extra lief te zijn voor jezelf tijdens de workshop zelfmassage. Ontdek wat stil zijn met je doet tijdens een stiltewandeling. En word je bewust van de kracht van jouw eigen adem. Een dagprogramma met telkens weer een ander thema. Op woensdag 7 augustus staat "Ontdek je rust - in de zomer" op de planning. Ben jij erbij?

Programma - Ontdek je rust

Een dag in ontspanning en rust, daar past geen strakke planning bij. Naast de activiteiten is er deze dag dan ook volop ruimte om even te doen wat jij op dat moment wil en wat jij nodig hebt. Misschien tussendoor even een duik in de zwemvijver? Uiteraard hebben we een mooi programma voor je klaar staan, iedere editie weer gekoppeld aan een ander thema.

De "Ontdek je rust"-dag gaat van start om 10.00 uur. We landen op de landelijke locatie in het Brabantse Oirschot met een kopje koffie of thee en maken kennis met elkaar. Het ochtendprogramma bestaat uit een yin yogales, tijd om te reflecteren, te kletsen met gelijkgestemden of een momentje voor jezelf te pakken en een workshop zelfmassage.
Na het nuttigen van de lunch, die je zelf meebrengt, gaan we het middagprogramma van start met een stiltewandeling tussen de bomen. Er is weer tijd voor een moment voor jezelf. En vervolgens mag je jouw aandacht richten op je ademhaling tijdens een ademcirkel

We sluiten de dag rond 17.00 uur af.

 

Datum: Ontdek je rust - in de zomer, woensdag 7 augustus

Duur: De dag begint om 10.00 uur en eindigt rond 17.00 uur

Locatie: Een sfeervolle boerderij in het Brabantse Oirschot

Aantal deelnemers: Maximaal 8 personen

Yin yoga

Yin yoga, een rustige yogavorm die draait om luisteren naar jouw lichaam. Het gaat er niet om hoe jij eruit ziet in een yin yoga houding. Het gaat erom dat je stretch voelt. Een voelbare stretch, maar ook weer niet te intens. Yin yoga richt zich namelijk op jouw bindweefsels en die hebben even nodig om op stretch te komen. De houdingen houd je bij yin yoga dan ook een aantal minuten vast. Je maakt het jezelf zo comfortabel mogelijk met kussens, dekentjes en yogablokken, zodat je zoveel mogelijk je spieren kan ontspannen. De yin yogales sluiten we af met een ontspannen meditatie.

Workshop zelfmassage

Deze dag ga je leren hoe je je ochtend begint met zelfmassage van hoofd hals en decolleté. Zelfmassage bevordert zowel fysiek als mentaal welzijn. Het vermindert stress, bevordert flexibiliteit en brengt balans. Regelmatige massages verjongen, ontstressen en versterken spieren en gewrichten. Het aanraken van je lichaam in de vorm van zelfmassage vergroot niet alleen fysieke flexibiliteit maar ook mentale veerkracht, verminderend stress en bevorderend van balans in het leven. Zelfmassage brengt je uit je hoofd en grondt je letterlijk en figuurlijk. Je gaat zelf aan de slag met een heerlijk geurende olie en je schenkt jezelf rust en balans.

Stiltewandeling

Terwijl de maatschappij door raast nemen wij een moment van stilte. Even geen to do lijstjes afwerken, maar stilstaan bij wat er op dit moment is. De natuur, zelf stil zijn, vertragen en in het moment zijn kunnen je tot rust brengen. Dat is dan ook precies waar we gebruik van gaan maken tijdens de stiltewandeling. Met een oefening op zak, gaan we aan de wandel. In de groep, maar ook individueel. Je gebruikt je zintuigen en neemt waar wat er op dit moment te zien, te horen, te voelen of te ruiken is. Met aandacht, focus en zo gedetailleerd mogelijk.

Ademcirkel

Een ademcirkel is een groepssessie waarin we samen ademen, wat een diepe verbinding en herkenning creëert. Tijdens de sessie gebruiken we geluid en beweging om vastzittende energie los te maken. Ik sluit de cirkel met een deelronde om ervaringen te delen. Hoewel het niet voor iedereen geschikt is, gun ik iedereen de ervaring van een cirkel. De energie in de groep zorgt voor een sterke connectie. Mensen komen als vreemden binnen en vertrekken aan het einde alsof ze elkaar al jaren kennen. Ervaar het zelf op de ontdek je rust dag.

Wie zijn wij?

Kim van de Schoot

Dit jaar gaat een speciaal project van start. Ik had al lang de wens om anderen rust en ontspanning te laten ervaren, maar nam weinig actie. Tijdens een wandeling deelde ik mijn verlangen met Marloes, die voorstelde onze krachten te bundelen. En ja, we gaan ervoor! Met vele jaren ervaring in masseren geef ik de workshop zelfmassage, waarbij ik ook mijn passie voor de kracht van adem overbreng. Mijn achtergrond als docent op een hogeschool helpt me om deze kennis effectief te delen. Het feit dat mensen steeds laten weten hoe fijn het is om bewust met hun ademhaling om te gaan, geeft me veel energie. En samen met Marloes deze dag organiseren is voor mij een waar cadeau.

Marloes van de Schoot

Ja, je raad het al. Inderdaad, dochter van... Na jaren de signalen van mijn lichaam te hebben genegeerd kon ik zo'n 5 jaar geleden ineens helemaal niets meer. Mijn hoofd maakte overuren en creëerde de gekste gedachtes. Mijn lijf deed alleen maar pijn. Hoe ik mijn leven leefde, dat ging niet meer. Het moest anders. Maar hoe? In eerste instantie bracht onze hond Jim mij op weg en later vulde yoga dit verder aan. Meer rust, ontspanning, doen wat ik nodig heb en minder "moeten".  Mijn lichaam vertelt mij precies wat ik nodig heb. Daar kan ik steeds beter naar luisteren en dat gun ik jou ook! Tijdens "Ontdek je rust" verzorg ik de yin yogales en de stiltewandeling.