Yin Yoga in Oirschot

Wekelijks verzorg ik yin yogalessen in Oirschot. Yin yoga is een yogavorm die zich richt op het stretchen van bindweefsel terwijl je de spieren ontspant. Ook komen er onderdelen uit de Chinese Geneeskunde terug in yin yogalessen. Kun jij wel een wekelijks momentje voor jezelf gebruiken? Lees dan snel verder.

Lesinformatie Yin Yoga in Oirschot

De groepen bij Yin Yoga in Oirschot zijn kleinschalig en bestaan uit maximaal 6 deelnemers. De yin yoga lessen worden gegeven in een sfeervolle ruimte aan de rand van het Brabantse Oirschot.

 

De lestijden van Yin Yoga in Oirschot:

Dinsdagavond van 20.00 tot circa 21.00 uur (wachtlijst)

Donderdagochtend van 10.00 tot circa 11.00 uur (wachtlijst)

Donderdagavond 19.30 tot circa 20.30 uur (wachtlijst)

 

Nieuw rooster vanaf 9 juli

Dinsdagavond 19.00 - 20.00 uur en 20.30 - 21.30 uur

Donderdagochtend 10.00 - 11.00 uur

Donderdagavond 19.00 - 20.00 uur en 20.30 - 21.30 uur

 

Kosten:

• 10-lessenkaart €130,-. Deze kaart is 3 maanden geldig.

 

Wat je nodig hebt:

Draag sportkleding of comfortabele kleding.

En neem een trui of vest en warme sokken mee.

Yin Yoga Oirschot - Marloes van de Schoot

Meld je aan voor een GRATIS eenmalige proefles Yin YogaYin Yoga Oirschot - Marloes van de Schoot

Wat is Yin Yoga?

Yin yoga is een combinatie van houdingen en Chinese geneeskunde. Tijdens een yin yoga les bij Marloes van de Schoot neem je houdingen aan die je langere tijd vasthoudt. Zo'n 3 tot 5 minuten. Yin yoga is gericht op het stretchen van je bindweefsels. Deze weefsels zijn stugger dan spieren en hebben minimaal 1 minuut nodig om op stretch te komen. In de houdingen ondersteun je jezelf met zogenaamde props. Denk hierbij aan een kussen, yogablok, bolster of deken. Je ontspant je spieren zoveel mogelijk en je laat de zwaartekracht en de tijd hun werk doen, zodat je bindweefsels op stretch komen. Tijdens het uitvoeren van yin yoga richt je jouw aandacht op je lichaam. Je leert signalen van je lichaam kennen en je leert je grenzen te respecteren. In iedere houding weer ga je opzoek naar de houding waarin je stretch ervaart die je langere tijd vol kan houden. Een stretch die niet te intens is, zodat je jezelf nog kan ontspannen.

 

Iedere les begint met een moment om te landen. Om de rest van de dag even achter je te laten en je bewust te worden van wat er op dit moment is. Gedachten mag je voorbij laten drijven en je richt je aandacht op je ademhaling. Deze is er altijd.

 

De les sluiten we af met een eindontspanning. Hierbij lig je in een comfortabele houding en geef je jouw lichaam de tijd om de serie houdingen te verwerken.

Activiteiten met Yin Yoga