Nieuws - Een nieuwe weg is ingeslagen

Gepubliceerd op 1 augustus 2020 om 18:27

In november 2020 was het zover. Tijd voor een nieuwe stap. Samen met Jim stapte ik in de auto, op weg naar Nijmegen. Een locatie waar we beiden nog nooit waren geweest en waar we samenkwamen met mensen en honden die we nog niet kenden. De opleiding systemisch en energetisch werken met honden ging van start.

Coaching in Oirschot waarbij je leert van je eigen hond | Marloes van de Schoot

Eenmaal aangekomen op de locatie mochten de honden met elkaar kennismaken en even spelen. De honden die aanwezig zijn tijdens de opleiding rouleren, dus Jim gaat niet iedere les mee. Zo krijgt iedereen de gelegenheid om te oefenen met haar eigen hond, ja het zijn alleen maar vrouwen in onze groep, en ervaar je ook weer andere spiegels en lessen. Iedere hond is anders en spiegelt dan ook op zijn of haar eigen manier. Hierdoor kun je bij hetzelfde onderwerp verschillende inzichten krijgen die je verder kunnen helpen. Het spreekwoord luidt niet voor niets; “Vele wegen leiden naar Rome.” Aangezien ik tijdens een coachsessie graag werk met de eigen hond van de coachee, vind ik het heel fijn om ook tijdens de opleiding ervaring op te doen en te leren met verschillende honden. 

 

Dat Jim meteen de eerste dag met mij mee naar de les mocht komen vond ik heel fijn. Een locatie bezoeken waar ik nog niet eerder ben geweest en nieuwe mensen ontmoeten vind ik toch best wel spannend. En met Jim aan mijn zijde was niet alles nieuw en had ik toch iets vertrouwds bij me. Mijn maatje, die ik ook nog eens een aai en een knuffel kon geven als ik, of hij, dat even nodig had. 

 

Aan het begin van de dag was ik erg gespannen. En voor het geval dit nog niet duidelijk genoeg zichtbaar was spiegelde Jim mij en maakte het met hoog geblaf ook nog eens hoorbaar. Jim heeft duidelijk laten horen dat hij er was en de volgende keer dat Jim mee komt neemt iedereen oordoppen mee.;) Deze spanning zakte gedurende de dag en we konden samen meer en meer genieten van al het moois dat we leerden. Ik was verbaasd dat ik deze dag zo goed had volgehouden, nadat het met zoveel spanning was begonnen, en keek terug op een fijne en leerzame dag. Het gaf me energie om hier verder mee aan de slag te gaan en ik keek alweer uit naar de volgende les.

 

Helaas gooide corona roet in het eten en duurde het even voor we weer af mochten reizen naar Nijmegen. Wel werd de groep bij elkaar gehouden met zoom bijeenkomsten op de geplande opleidingsdata. Hierdoor lag de opleiding niet helemaal stil en kregen we wel alvast wat mee van de theorie over het coachen met honden, gedrag van honden en andere energetische en systemische werkvormen.

 

Toch waren we een aantal maanden later blij dat we weer gewoon bij elkaar mochten komen en de lessen konden worden hervat. Inmiddels zijn we alweer bijna bij het einde van de opleiding, is het leren voor het examen begonnen en ben ik volop ervaring op aan het doen met het werken als coach met de hond als co-coach.

 

Wil jij eens ervaren of coaching met jouw hond als co-coach jou verder kan helpen in jouw persoonlijke ontwikkeling? 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.