Lessen van Jim - Even voorstellen

Gepubliceerd op 3 oktober 2021 om 17:33

In 2019 besloten mijn vriend en ik om een hond te nemen en brachten we een bezoek aan een nest bruine Labradors. Een nieuwsgierig reutje sprong er voor ons beide gelijk letterlijk en figuurlijk uit. Tussen al zijn broertjes en zusjes was Jim degene die als eerste omhoog sprong en ons kwam begroeten. Ik was opslag verliefd. Een aantal weken en bezoekjes later was het zover en mocht hij bij ons komen wonen.

Mijn vriend en ik zijn allebei opgegroeid met honden, maar onze eerste eigen hond is toch wel spannend. Had ik genoeg gelezen over hoe ik een pup op moet voeden? Had ik me goed genoeg voorbereid? Had ik voldoende speeltjes en andere spullen in huis? Kan ik dat wel, een hond opvoeden? 

Lessen van Jim - Even voorstellen | Marloes van de Schoot coach Oirschot

Jim kwam in ons leven in een periode waarin ik op zoek was naar mezelf. Mijn lichaam had  er de rem opgegooid en ik twijfelde aan alles wat ik deed. Jim zorgde dat ik stappen maakte en dat ik dat nog steeds blijf doen. Hij gaf mij een reden om mijn bed uit te komen, want ja wie wordt er nou niet blij van zo’n schattige pup, en zorgde voor ritme in mijn dag met de uitlaat momenten. Daarnaast gingen we naar de hondenschool waar ik hem vanalles leerde, maar ik merkte dat ik op mijn beurt, door de dag heen, ook van alles van hem leerde.

 

Zo kwam ik meer in contact met buurtgenoten die ik tegenkwam tijdens onze wandelingen, leerde ik beter naar mijn gevoel te luisteren en kwam ik zelfs in het mooie vak van coachen met honden terecht. Ik startte met het volgen van de opleiding Systemisch en energetisch werken met honden en zette mijn eigen coachpraktijk met de naam Marloes van de Schoot op.

 

Jim is een enthousiasteling. Hij houdt van spelen. Van een stok die we tegenkomen in de natuur tot een oude handdoek, en van een bal tot een touw, Jim vindt alles leuk. Ook ploft hij het liefst neer in iedere sloot, modderpoel of watertje wat hij ziet. En dan daarna natuurlijk thuis op de bank gaan liggen… Iedereen die we tegenkomen wordt begroet. Of het nu een hond, mens of koe is, Jim vindt alles en iedereen leuk en wil met iedereen spelen. Hij wil gezien worden en laat zichzelf ook echt zien. Net of hij dan ook zegt: “Kijk eens hoe leuk ik ben!”. Hierdoor maakt hij mij erg aan het lachen en hebben we veel plezier samen.

 

Ben je benieuwd welke lessen hij mij allemaal leert en heeft geleerd? Hou dit blog dan zeker in de gaten. Iedere maand verschijnt er een nieuw blog waarin ik je vertel over een les die ik van Jim heb geleerd.

 

Wil jij graag weten wat de volgende stap is die jij mag gaan zetten in jouw leven? Sta jij altijd klaar voor anderen en is het nu tijd om jezelf op de eerste plaats te zetten? Of ben je gewoon nieuwsgierig welke lessen jouw hond je wil leren? Tijdens een coachsessie begeleid ik je samen met jouw hond in het boven krijgen van de inzichten waar jij stappen mee kan gaan zetten. Neem contact met mij op en ik vertel er je graag alles over. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.