Wanneer deed jij voor het laatst iets voor het eerst?

Gepubliceerd op 3 oktober 2021 om 18:34

Terwijl ik dit schrijf ben ik trots op mezelf. Morgen wordt het afval opgehaald en het gras kon wel een maai beurt gebruiken. Met het gras van een maai ronde is de kliko weer vol en kan deze morgen mooi met de afvalverwerker mee. Normaal gesproken maait mijn vriend altijd het gras. Maar hij heeft het zo druk en ik vind dat hij vanavond wel een avondje rust heeft verdiend. Morgen moet hij weer op reis voor zijn werk.

Wanneer deed jij voor het laatst iets voor het eerst? | Marloes van de Schoot coach Oirschot

Ik had nog nooit het gras gemaaid, maar ik dacht; “Dat zal toch niet zo moeilijk zijn? Dat kan ik wel!”. Na eerst wat op internet te hebben gelezen over grasmaaiers liep ik samen met onze hond, Jim, naar het tuinhuisje. De plek waar de grasmaaier staat. Ik haalde de grasmaaier tevoorschijn en zocht een verlengsnoer om de grasmaaier van stroom te kunnen voorzien. Na de grasmaaier te hebben aangesloten op de stroom plaatste ik de maaier op het gras. Nu was alleen nog de vraag; “Hoe krijg ik ‘m nou aan?”. Jim was al die tijd niet bij mij weg te slaan en hield goed in de gaten wat ik allemaal aan het doen was. Net of hij in de gaten hield of het allemaal wel goed ging. Uiteindelijk vond ik de juiste combinatie van het indrukken van een knopje en het vastpakken van een hendel en ik kon aan de gang met het maaien van het gras. Ik had nog niet bedacht welke route ik zou lopen en begon zomaar ergens. Tot ik ontdekte dat ik niet zomaar rondjes kan blijven maaien. Dan kom ik namelijk de stroomkabel tegen en het leek me niet zo handig om daarover heen te maaien. Na wat pogingen had ik de slag te pakken en kon ik mooie banen heen en weer maaien. Jim was ondertussen naar binnen vertrokken. Hij vertrouwde erop dat het goed kwam met dat gras maaien en dat vertrouwen had ik ook.

 

Toen mijn vriend thuis kwam van zijn werk was het eerste waar ik over vertelde en wat ik liet zien, het door mij gemaaide gras. Wat was ik trots!

 

Toch hoor ik vaak dat het niet altijd makkelijk is om iets te doen wat je nog nooit hebt gedaan. Je kunt twijfelen over jezelf of je het wel echt kan en het steeds weer uitstellen, je kunt alle mogelijke scenario’s uitdenken, je kunt tot in de diepste details informatie opzoeken, je kunt kijken hoe anderen het doen, maar je kunt het ook “gewoon” doen. En stel dat je “valt”, dan sta je toch gewoon weer op?

 

Dat is natuurlijk heel makkelijk gezegd. Ik ben benieuwd hoe dit bij jou werkt. Doe jij wel eens iets nieuws? En hoe pak jij dit dan aan? Of loop je er tegenaan dat je het wel wil, maar het je maar niet lukt om iets te doen wat je nog nooit hebt gedaan?

 

Ik help je hier graag bij. Samen met jouw hond zullen we kijken wat je tegenhoudt om de stap te zetten om iets nieuws te doen. Ook kunnen we kijken hoe jij het aanpakt om iets nieuws te doen. Is dit de beste manier, of zou je het ook anders aan kunnen pakken? 

Dit kan gaan over een specifieke situatie of over nieuwe dingen doen in het algemeen.

 

Neem contact met mij op en ik coach je graag naar de inzichten die jou helpen om weer nieuwe stappen te gaan zetten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.