Coachsessies en weersomstandigheden

Gepubliceerd op 14 juli 2022 om 13:54

Marloes van de Schoot coacht jou, samen met jouw hond als co-coach, in de natuur. En daar in de buitenlucht heb je te maken met verschillende weersomstandigheden. Zon, regen, sneeuw en storm bijvoorbeeld. Zolang het veilig kan gaat de coachsessie door. Door wat regendruppels laten we ons niet afschrikken. Check wel vooraf het weerbericht en houd rekening met je kledingkeuze. Je ontvangt altijd 1 à 2 dagen voor de coachsessie een reminder. Zijn de voorspelde weersomstandigheden niet veilig, dan lees je een voorstel in die mail. Benieuwd wat we doen bij extremer weer? Lees dan onder de foto verder.

Coachsessies en weersomstandigheden | Marloes van de Schoot

Hoge temperaturen tijdens je coachsessie

Op warme dagen blijven we tijdens coachsessies en andere activiteiten zoveel mogelijk onder de bomen en uit de zon. Ik neem extra water mee voor jou en je hond. En de actieve wandel- en speeloefeningen maken plaats voor rustige oefeningen die veel op één plaats kunnen worden uitgevoerd. En mocht het toch te warm zijn voor jou of je hond, dan breken we de sessie gewoon af.

Wanneer er voor het moment van de coachsessie een temperatuur van meer dan 25 graden wordt voorspeld, verzetten we de coachsessie. Dit doen we in overleg. Ligt de temperatuur grens voor jou of je hond lager, geef dit gerust aan en we zoeken samen een geschikte oplossing. Als de temperatuur en onze agenda's het toelaten verplaatsen we het naar de (vroege) ochtend of avond van die dag. En anders prikken we een nieuwe datum.

Lage temperaturen tijdens je coachsessie

In de wintermaanden, wanneer de temperaturen laag zijn, blijven jij en je hond zoveel mogelijk in beweging. Met wandel- en spelgerichte oefeningen mag je jezelf en je hond zoveel mogelijk warm houden. Echter wandel je tijdens een coachsessie niet zo stevig door als je mogelijk doet tijdens je normale wandelingen. En we staan soms stil. Kleed jezelf dan ook goed aan; Sjaal, dikke jas, muts, handschoenen. En vergeet ook je hond niet. Heeft hij of zij het snel koud? Neem dan een jasje of een dekentje voor je hond mee.

Wanneer er een temperatuur van onder de 0 graden wordt voorspeld voor het moment van de coachsessie, dan verzetten we de coachsessie. Dit doen we uiteraard in overleg.

Extreem weer tijdens je coachsessie

Wordt er storm, onweer, hagel of andere extreme weersomstandigheden voorspeld voor het moment van de coachsessie, dan gaan wij dat gevaar niet opzoeken en verzetten we de afspraak. Is er geen extreem weer voorspeld en overvalt het ons tijdens de coachsessie, dan zullen we de sessie afbreken en op een ander moment

Bij een regenbui gaat de coachsessie gewoon door. We zijn tenslotte niet van suiker. En... dit weer kan ook nog eens een mooie aanvulling hebben op de coachsessie!

Ben je benieuwd wat coaching met jouw eigen hond als co-coach voor jou kan betekenen? Plan dan snel je gratis snuffelwandeling.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.