Voorjaarssessie: Jij en je hond - een compleet plaatje

Herken jij jezelf weleens in je hond? Misschien in uiterlijke kenmerken of in bepaald gedrag. Dat is niet zo gek, want honden reageren namelijk op jouw lichaamstaal, alles wat je bewust of onbewust uitzendt, en houden je daarmee een spiegel voor. Samen met jouw hond vorm jij een compleet plaatje.

Tijdens de voorjaarssessie met het thema "Jij en je hond - een compleet plaatje", duiken we hier verder in. Deze groepssessie vindt plaats op zaterdag 29 april om 10.00 uur en 14.00 uur midden in de Oirschotse natuur. Waarbij ook nog eens jullie band wordt vastgelegd op foto.

Verbinding tussen jou en je hond

Jij en je hond hebben een band. Misschien is deze heel sterk of misschien wat minder. Hoe de band tussen jou en je hond ook is, wanneer jullie samen op pad zijn is er een verbinding. De hondenriem die jij in je hand vast hebt en die aan de halsband of de tuig van je hond vast is gemaakt vormt een zichtbare verbinding. Daarnaast is er ook een onzichtbare verbinding. En dat is waar wij in de voorjaarssessie mee aan de slag gaan.

Als coach neem ik je mee in de verbinding tussen jou en je hond. Ik begeleid je in het kijken door de ogen van je hond en beschrijf het gedrag wat jouw hond op dat moment toont, terwijl jij bij jezelf nagaat hoe jij je op dat moment voelt. Door je hier bewust van te worden kun je erg veel leren over jezelf en over je hond en werk je aan jullie verbinding.

Marloes van de Schoot - verbinding tussen jou en je hond

Op foto vastgelegd

Samen vormen jij een je hond een uniek paar, een compleet plaatje. Zelf ben je er niet altijd bewust van hoe prachtig het is om de verbinding tussen jou en je hond te zien. Precies zoals deze is. Lizette van der Loo, de fotograaf van de foto's die je op deze pagina vindt, legt dit tijdens de voorjaarssessie voor je vast. Niks geen geposeer, gewoon zoals het is. Zo puur als de natuur.

Marloes van de Schoot - Programma voorjaarssessie

Programma voorjaarssessie

Op de lentedag van zaterdag 29 april verzamelen we om 10.00 uur of om 14.00 uur, afhankelijk van welk tijdstip jij hebt gekozen, bij mijn vaste coachlocatie aan de Wintelresedijk in Oirschot. Na een korte kennismaking met elkaar maken we een wandeling door de Oirschotse natuur. We passeren bospaden en heidevelden. We wandelen op een rustig tempo en ik begeleid je in het moment. Wat hoor je, wat zie je, wat voel je op dit moment? En welk gedrag vertoont je hond? Dit soort vragen zal ik hier onder andere bij stellen. Tot we op de plek aankomen waar we een aantal oefeningen gaan doen. We gaan aan de slag met het bewust aaien van je hond en gaan ontdekken wat jij daarbij ervaart. Ook gaan we kijken naar wat jij ziet in en door de ogen van jouw hond. Dit alles zal door Lizette, de fotograaf, worden vastgelegd. Jij en je hond, als een compleet plaatje. Tot slot wandelen we weer rustig terug naar de auto en is er de mogelijkheid om ervaringen met elkaar te delen.

Informatie voorjaarssessie op een rijtje

Datum: Zaterdag 29 april

Aanvang: Kies voor de ochtendsessie om 10.00 uur. Of de middagsessie om 14.00 uur

Einde: Naar verwachting is de ochtendsessie rond 12.00 uur afgelopen. En de middagsessie rond 16.00 uur

Thema: Jij en je hond - een compleet plaatje

Locatie: Mijn standaard coachlocatie aan de Wintelresedijk in Oirschot

Aantal deelnemers per sessie: Maximaal 6 personen met elk 1 hond

Kosten: €19,95 voor één persoon + één hond

Honden: Tijdens deze activiteit blijven alle honden aangelijnd. En geeft iedereen elkaar de ruimte die hij of zij nodig heeft.

Foto's: Tijdens deze activiteit worden foto's gemaakt. Uiterlijk 3 weken na de voorjaarssessie ontvang jij per mail de foto's van jou en je hond. Ook ga je ermee akkoord dat de foto's kunnen worden gebruikt in communicatie uitingen van Marloes van de Schoot en van de fotograaf, Lizette van der Loo.

 

Heb je een vraag of wil je meer informatie over de voorjaarssessie? Neem contact op met Marloes van de Schoot.