Workshop snuffelbal maken

Snuffelen doet je hond heel de dag door. Wanneer er bezoek binnen komt ruikt je hond aan de kleding van de bezoeker. Tijdens jullie wandelingen kan je hond soms wel een paar minuten op dezelfde plek blijven staan met zijn neus aan de grond. Hij neemt alle geurtjes in zich op. Snuffelen geeft je hond allerlei informatie, maar kan je ook bewust inzetten. Bijvoorbeeld door hem af te leiden, zijn of haar aandacht te verleggen, van waar hij mee bezig was of jullie mee bezig waren.

Die afleiding, door je hond een snuffel opdracht te bieden, kun je op verschillende manieren en in verschillende situaties inzetten. Dit kun je bijvoorbeeld gebruiken op momenten dat je hond zich verveelt, omdat je een kortere wandeling hebt gemaakt vanwege het slechte weer, of doordat hij overprikkeld is na het spelen met andere honden en even focus nodig heeft voor hij zijn rust kan vinden, of gewoon omdat je het leuk vindt om met je hond bezig te zijn en samen een band op te bouwen. In al deze gevallen komt een snuffelbal goed van pas! En hoe leuk is het als je deze helemaal zelf hebt gemaakt?!

Hoe dit moet, dat vertel ik je tijdens de workshop. Niet tussen vier muren, maar lekker in de buitenlucht, in de Oirschotse natuur.

In de natuur? Hoe ziet de workshop er dan uit?

Jazeker, in de natuur! Lekker in de buitenlucht, tussen de fluitende vogels. Nadat we compleet zijn maken we even kennis met elkaar. Geef ik je een tasje met materialen en gaan we van start. We wandelen een stukje in stilte zodat je de stress van het verkeer en de gesprekken van die ochtend los kan laten en eens rustig in je op kan nemen waar je nu eigenlijk bent. Wat je hoort en wat je ziet. Vervolgens kies je op gevoel de kleuren voor jouw snuffelbal uit en ga je aan de slag met de eerste stap van het maken van je snuffelbal, of eigenlijk de snuffelbal voor jouw hond. Nadat deze eerste stap is afgerond neem je misschien een slok drinken of hap je wat weg en wandelen we weer een stukje verder. Je bespreekt met de andere deelnemers hoe je de workshop ervaart of vertelt over je hond, tot we bij de volgende stop aankomen. Je zakt lekker in het gras en gaat verder aan de slag met het vormgeven van de snuffelbal. Ondertussen rol je even verder tot je plat op je rug ligt en geniet je even in stilte van de zon op je gezicht. Na een korte wandeling zijn alle stappen doorlopen, is je snuffelbal af en arriveren we weer bij het startpunt. Tijd om naar huis te gaan en de snuffelbal met je hond uit te proberen!

Data workshop suffelbal maken

Jouw eigen gewenste datum, tijd en locatie. De workshop is privé te boeken vanaf 2 personen. Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken. Ik denk hierin graag met je mee.

 

Aanmelden voor een workshop is mogelijk tot één week voor de workshopdatum.

Kleuren snuffelbal

Wil jij een snuffelbal met één of twee kleuren? Jij bepaalt het helemaal zelf! Groen, rood, blauw, ik zorg altijd dat er verschillende kleuren stof aanwezig zijn. Heb je voorkeur voor een bepaalde kleur of kleuren? Geef dit dan even aan bij je aanmelding en ik doe mijn best om deze kleur voor jou klaar te leggen bij de workshop.

Locatie workshop snuffelbal maken

De workshop snuffelbal maken, gegeven door Marloes van de Schoot, wordt gegeven in de Oirschotse natuur. We starten op de parkeerplaats van de Heilige Eik in Oirschot en wandelen een route door de natuur. Onderweg stoppen we een aantal keer en voeren we een stap uit. Met bij de laatste stap; het eindresultaat van je snuffelbal! Deze locatie is helaas niet rolstoel toegankelijk. Tijdens de workshop kun je plaatsnemen tegen een boom of op de grond. Zit je liever ergens anders op? Neem dan zelf een stoeltje, dekentje of kussentje mee. Houd er ook rekening mee dat er geen toilet aanwezig is.

 

Wil je de workshop liever op een andere locatie (en andere datum) volgen? Neem dan contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.